Nyheter

Elever skremt til tårer av terrorspøk

En overnattingstur med klassen endte i tårer og panikk.

Ved Solbergfoss kraftverk overnattet ungdommene da det begynte å smelle Foto: Wikimedia
Ved Solbergfoss kraftverk overnattet ungdommene da det begynte å smelle Foto: Wikimedia
Friluftsklassen fra Askim ungdomsskole i Østfold skulle overnatte ute ved Solbergfoss kraftverk natt til onsdag da de opplevde marerittet.

Plutselig smalt det fra skogholtet og det brøt ut full panikk.

– Det hørtes ut som skuddsalver med fra et automatvåpen. Vi trodde det kunne være en skolemassakre, beskriver lærer Tom Frode Andresen til TV2.

Det viste seg å være modifisert fyrverkeri, der fargeampullene var tatt ut. Anretningen med fyrverkeri var gjemt bak løv, limt sammen på rekke, så smellene gikk av i rask rekkefølge.

Fikk dramatisk tekstmelding

"Det smeller her! Der er noen menn som skyter noe mot oss! Kanskje er det fyrverkeri, jeg vet ikke". Det skrev datteren til André Eilertsen til faren like etter at det begynte å smelle.

- Jeg reiste umiddelbart til Solbergfoss. Der var det mange skremte barn som hadde rømt til skogs. Det var så mange. Jeg blir både rasende og redd, sier Eilertsen til P4.

Eilertsen er sjokkert over hendelsen, som han mener må være nøye planlagt.

- Det er uansett en ufattelig dårlig spøk. Vi leser om skolemassakre andre steder i verden, det har nylig vært en masseskyting i Las Vegas. Barna kan reagere på dette i ettertid, sier han.

Saken er anmeldt

Politiet har fått en anmeldelse i saken. Operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt bekrefter til P4 at de ble varslet om hendelsen noen minutter etter at det smalt.

– Vi hadde ikke kapasitet til å rykke ut til stedet, men det var avklart at det ikke var snakk om skytevåpen på det tidspunktet, sier han.

Ingen er så langt pågrepet.